27 Ocak 2014 Pazartesi

3. Ders : GİTAR ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ


Öncelikle dinlediğiniz müzik tarzına göre gitar seçmelisiniz. Burada klasik, akustik ya da elektro gitar arasında bir seçim yapmalısınız. Elektro gitar yoğun müzikler dinliyorsanız rock, metal gibi o zaman klasik gitarla başlamanız sadece zaman kaybı olacaktır. Gitarla ritm ve akor basıp şarkı söyleyeyim gibi bir isteğiniz varsa klasik gitarla bunu yapabilirsiniz. Bunu akustik gitarla da yapabilirsiniz. Burada tercih sizin. Genelde daha düşük ücretlerle alınabildiği için klasik gitar tercih edilmektedir. 



Gitarları seçerken önce bir bütçe belirlemeli ve buna uygun gitarı bulmaya çalışmalısınız. Artık bütçemizi belirledik ve klasik-akustik-elektro gitarlar arasından tercihimizi yaptık ve gitarı almak için mağazaya gittik. İlk dikkat etmemiz gereken şeylerden biri teller klavyeden çok uzak olmamalıdır. Bu çalmayı oldukça zorlaştırır. Gitar tellerine vurulduğunda herhangi bir cızırtı gelmemeli. Perdelere tek tek bastığınızda da bir cızırtı duymamalısınız. Ayrıca burguların sağlam olup olmadığına bakılmalıdır. 

Elektro gitar almak isteyenler, yukarıda bahsettiklerimizin yanısıra gitar üzerindeki diğer aksamlara da dikkat etmelidir. Manyetiklerin çalışıp çalışmadığına bakılmalı, amfiye takıldığında dip gürültüsünün çok olmamasına dikkat edilmeli. Ayrıca elektro gitarlar kendi içlerinde ayrılmaktadır. Bazı gitarlar daha sert tonlar içerir bazıları daha yumuşak. Sevdiğiniz müzik türüne göre, blues ve benzeri müzikler seviyorsanız 3 single manyetikli ya da 1 humbucker 2 single manyetikli gitarları tercih edebilirsiniz. Eğer daha sert müzikleri seviyorsanız o zaman gitarınızın manyetikleri kesinlikle humbucker olmalı. Ayrıca elektro gitar alacakların bir de amfi seçmesi gerekecek. Burada da bütçenize uygun güvenilir markalı ürünlerin amfilerinden seçebilirsiniz. 

Herkesin gitar deneyecek durumu olmayabiliyor. Şehirlerinde gitar satan mağazalar bulunmayabiliyor. Ya da çeşit yönünden sıkıntılı olabiliyor bu mağazalar. Bu durumda internet üzerinden gitar satın alma tercihi devreye giriyor. İlk kez internet yoluyla gitar alacaklar tereddüte düşebilir bu konuda. Ama Türkiye'de çok güvenilir müzik mağazaları var ve hiç sıkıntı yaşamadan gitarınızı alabiliyorsunuz. İnternetten gitar seçimi yapacaklar için de bir sonraki bölümde düşük bütçeli gitar tavsiyeleri vereceğiz. 

Kendinize en uygun gitarı seçmekte zorlanıyor, tereddüt yaşıyorsanız gitarvizyon@gmail.com'a e-posta atabilir ya da sayfanın sağ tarafındaki iletişim formunu doldurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder