30 Ocak 2014 Perşembe

3.3. Yeni Başlayanlar İçin Düşük Bütçeli Elektro Gitar Önerileri


Elektro gitarlar klasik ve akustik gitar yapılarından çok farklı gitarlardır. Bu yüzden satın alırken dikkat etmemiz gereken temel şeylere dikkat etmekle birlikte bunların yanında manyetik jack girişi gibi gitar üzerindeki elektronik sistemleri de kontrol etmek gerekir. Aşağıda düşük bütçelere göre uygun fiyattan başlayıp daha pahalı gitarlara doğru giden birkaç gitar önerimiz var. Buradan kendinize uygun gitarı seçebilirsiniz. Elektro gitarda tarzınız önemlidir. Tarzınıza uygun gitarı seçmek için manyetik yapılarına bakın. Single manyetikli gitarlarla daha yumuşak müzikler, humbucker manyetikli gitarlarla daha sert müzikler yapılır. İçinde hem humbucker hem single manyetik olan gitarlar iki tür içinde kullanılabilir. Şimdi başlayalım....

1. Cort G110
Cort firmasının uygun fiyatlı elektro gitar modellerinden biri olan Cort G110 stratocaster kasa diye tabir edilen görünüme sahiptir. Gövdesinde ıhlamur ağacı kullanılmıştır. Bu aslında düşük bütçeli gitarların nerdeyse hepsinde kullanılan bir ağaç türüdür. 22 perdedir. Humbucker Single Single manyetik dizilimine sahiptir. Üzerinde humbucker manyetik bulunmasından dolayı sert tonlar da almak mümkündür. Tipik stratocaster görünümü olduğu için 5 yollu manyetik kontrolüne sahiptir. Bunu bilmeyenler için kısaca anlatmak istiyorum. Manyetik kontrol switchini en alta getirdiğinizde gitarınızın sadece humbucker manyetiği çalışır. Bir üste getirdiğinizde humbucker manyetik bölünür ve orta manyetikle birlikte çalışır. Bir üste daha yani ortaya getirdiğinizde sadece ortadaki manyetik çalışır. Bir üste daha getirince üst manyetik ve orta manyetik birlikte, en üstte ise sadece en üst manyetik çalışmaktadır. Cort G110 başlangıç seviyesinde ideal bir gitar olarak karşımıza çıkmaktadır.  

Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz

Cort G110

2. Cort X-1
Cort firmasının başlangıç seviyesi sert tonlara sahip gitarıdır. Üzerinde 2 humbucker manyetik bulunmaktadır. 3 yollu manyetik geçişi vardır. 24 perdeli bir gitardır. Gövdesi agathis denilen bir ağaçtan yapılmıştır. Özellikle düşük bütçeli gitarlarda kullanılan maun benzeri bir ağaçtır. Yeni başlayanlar ve sert tonlar isteyenlerin bu fiyat seviyesinde tercih edebileceği bir gitardır.

Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz

Cort X-1


3. Squier Bullet Stratocaster SSS-HSS
Squier firmasının en uygun fiyatlı başlangıç gitarlarıdır. Squier firması hakkında şunu söylemekte yarar var. Fender firmasının alt markasıdır. Bu yüzden gitarlarından bire bir fender tonu alınmasa da fendervari tonlar almak mümkündür. 2 ayrı manyetik dizilimi mevcuttur. Biri standart stratocaster dizilimi olan SSS, bir diğeri ise HSS manyetik dizilimidir. Gövdesi ıhlamur ağacından yapılmıştır. 21 perdeli bir gitardır. 5 yollu manyetik anahtarı bulunmaktadır. Görünüm olarak Fender Stratocasterı kesinlikle aratmaz. Gerek tonları gerek kullanım kolaylığıyla gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir gitar. HSS modelini ton yelpazesi daha geniş olduğu için yeni başlayanlara daha çok öneririm. 

Bu gitarı satın alabileceğiniz linkler aşağıdadır

Squier Bullet SSS

Squier Bullet HSS


4. İbanez GRX40
İbanez'in düşük bütçeli stratocaster görünümlü gitarıdır. Humbucker Single Single manyetik dizilimine sahiptir. 5 yollu manyetik anahtarı vardır. Gövdesi ıhlamur ağacından yapılmıştır. Kullanışlı sapı rahat bir gitardır. Ama daha çok fender tonlarını seven biriyseniz squier stratocaster almanız sizin için daha iyi olacaktır. 

Bu gitarı satın alabileceğiniz linkler aşağıdadır


İbanez GRX40

5. SGR by Shecter C1
Sgr, Shecter firmasının alt markasıdır. Shecter firması özellikle sert gitarlarıyla tanınan bir firmadır. Oldukça iyi gitarlar üretir. Sgr'nin C1 modeli 2 humbucker manyetiğiyle ve yapılış tarzıyla oldukça sert tonlar içeren çok başarılı bir gitardır. Klavyesi çok rahat olan bu gitarda 2 yollu manyetik anahtarı bulunmaktadır. Diğer gitarlardan farklı bir köprü sistemi vardır. Resimde de görüldüğü gibi teller gitarın içine girmektedir. Bu gitarın sustain'inin uzaması için yapılmıştır. 

Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz


Sgr C-1

6. Jay Turser Jt-220
Jay Turser firmasının les paul kasa modellerinden biridir. Marka olarak ülkemizde çok bilinen bir marka olmamakla birlikte fiyat-performans olarak iyi gitarlar üreten bir firmadır. Bu modelde les paul kasa gitar sevenler için güzel bir tercih olacaktır. Sabit köprüsü bulunmaktadır. 2 ses ve 2 ton kontrolü mevcuttur. Ayrıca 3 yollu manyetik anahtarı bulunmaktadır. 

Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz


Jay Turser Jt-220

7. Epiphone SG Special
Epiphone, Gibson firmasının alt firmasıdır. Bu nedenle gitar modelleri aynıdır. Meşhur SG kasa gitarların en uygun fiyatlı olanıdır. Gitarın gövdesi maun ağacından yapılmıştır. Sabit köprülüdür yani üzerinde tremolo kolu takabileceğimiz bir bölüm yoktur. 2 humbucker manyetiği ve bu iki manyetiği kontrol için 2 yollu anahtarı vardır. Bu tip kasa seven gitarist adayları için doğru tercih olacaktır.

Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz


Epiphone SG Special

8. İbanez GRG170DX
İbanez firmasının GRG170DX modeli Türkiye'de en çok satılan elektro gitarlardan biridir. Üzerinde 2 humbucker manyetik ve 1 single manyetik bulunmaktadır. Bu nedenle ton yelpazesi oldukça geniştir. Klavyesi oldukça rahattır. Gövde yapımında ıhlamur ağacı kullanılmıştır. 5 yollu manyetik geçiş anahtarı bulunmaktadır. Üzerinde floyd rose sistemine benzer bir tremolo kolu bulunmaktadır. Birçok özelliği üzerinde barındırmasından dolayı kesinlikle bu gitar tercih edilmeye değer. 

Bu gitarı satın alabileceğiniz linkler aşağıdadır



İbanez GRG170DX

Elektro gitarla ilgili sormak istediklerinizi gitarvizyon@gmail.com'a e-posta olarak gönderebilir ya da sayfanın sağ tarafındaki iletişim formunu doldurabilirsiniz.

5 yorum:

  1. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel açıklamalar ve bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. bi tavsiye verirmisiniz hem en ucuz hemde en iyisi sizce hangisi yeni başlayacam bende

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler harika liste olmuş.

    YanıtlaSil