28 Ocak 2014 Salı

3.1. Yeni Başlayanlar İçin Düşük Bütçeli Klasik Gitar Önerileri

Bu bölümde yeni başlayanlar için düşük bütçeli klasik gitarlara yer vereceğiz. Bu gitarların düşük bütçeli olması demek bu gitarları 1-2 yıl kullanırsınız sonra değiştirmelisiniz demek değildir. Gitara ne kadar iyi bakarsanız o kadar uzun süre o gitarı kullanabilirsiniz ki gitarlar yıllandıkça lezzeti artan enstrümanlardır.
Gitarları fiyat seviyelerine göre dizdim. İlk gitar en ucuz, son gitar en pahalı gitar olacak. Bu gitarları bulabileceğiniz güvenilir mağazaların linklerini de ekledim. Oralardan bu gitarları alabilirsiniz. Ayrıca seslerini duymanız açısından videolar da var. Gitarların ağaç bilgilerine girmeyi düşünmedim. Çünkü bu seviyedeki gitarların zaten ağaç işçilik işlemleri birbirine benzer oluyor. Şimdi ilk gitarımızla başlayalım...



1. Valencia CG160
Valencia markalı gitarlar klasik gitara başlamak için uygun fiyatlı çok güzel gitarlardır. Bu Valencia markasının önerdiğimiz ilk gitarı yani en ucuz modeli olan CG160. Bu fiyat aralığında kesinlikle seçilmeye değer bir gitar.

Bu gitara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=298&gid=170

Valencia CG160

2. Barcelona LC3900 ve Barcelona LC3900C Cutaway
Barcelona LC3900-LC3900C modelleri de düşük bütçeli güzel sese sahip yeni başlayanlar için ideal gitarlardır.
Barcelona markalı bu iki ürün arasındaki tek fark birinin cutaway olmasıdır. Cutaway kesik kasa manasına gelmektedir. Aşağıdaki resimde farkı görebilirsiniz. Cutaway kasaların amacı gitarın 12. perdesinden sonraki perdelere de ulaşmayı kolaylaştırmaktır. Solo çalmak isteyen gitarist adayları bu yönüyle bu kasa gitarları tercih edebilir. Genellikle ritm çalacaklar için pek önemli bir özellik değildir. 

Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz
Barcelona LC3900


Barcelona LC3900C Cutaway



3. Valencia CG170
Valencia CG160'ın bir üst modelidir. CG160 için söylediklerimiz aslında bunun içinde geçerlidir. Ve kalite olarakta bir üst sınıf diyebiliriz.
Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz




Valencia CG170

4. Hohner HC-06
Hohner markası müzik dünyası içinde önemli bir yer edinmiş bir markadır. Gitarlarda pek rastlanan bir marka değildir aslında. Ama gerçekten gitarlarda da iyi iş çıkarmış. Hohner Hc-06 uygun fiyatlı hohner markasının en ucuz klasik gitarı.
Bu gitar alabileceğiniz linkler aşağıdadır
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=4551&gid=1343

http://www.dr.com.tr/muzik/hohner-hc06-klasik-gitar//muzik-aletleri/telli-muzik-aletleri/klasik-gitar/urunno=0000000267954
Hohner HC-06


5. Cort AC-10
Cort AC-10, cort firmasının düşük bütçeli modelidir. Cort firması genellikle fiyat olarak uygun ve performans olarak oldukça iyi gitarlar üretirler. Bu gitar da bu tanıma oldukça uyan bir model.
Bu gitarı aşağıdaki linkten satın alabilirsiniz
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=14123&gid=173
Cort AC-10

6. Fender Esc105 Educational Series
Fender markasını duymayan yoktur sanırım. Dünyanın en iyi gitar üreticisi firmalarından biridir. Özellikle elektro gitarlarıyla tanınır. Akustik gitarları da müzisyenlerin tercihleri olmaktadır. Görünen o ki fender klasik gitarda da iyi işler çıkarmış. Fender markanın da verdiği ağırlıkla fiyatı diğer ürünlerden pahalı. Diğer ürünlerden bir diğer farkı da klavyesi. Normal bir klasik gitar klavyesine göre daha ince yapıya sahip. Özellikle elektro gitar çalıp yanında bir de klasik gitar alayım diyenler için çok iyi bir seçim olabilir.
Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12236&gid=947

http://www.muzikenstrumani.com/Fender-ESC105-Full-Size-Classical-Natural_8119.html#0
Fender Esc105

7. Yamaha C-40
Yamaha'nın düşük bütçeli gitarı olan C-40 modeli oldukça kaliteli malzemeden yapılmış ve çalması çok rahat bir gitardır. Yahama'nın en çok tercih edilen modeli C-40'tır. Bu da bu gitarın aslında ne kadar iyi bir gitar olduğunun göstergesidir. 
Bu gitarı aşağıdaki linklerden satın alabilirsiniz



Yamaha C-40

Bu gitarlar dışında da araştırırsanız birçok iyi gitar bulabilirsiniz. Gitarı deneyip alma imkanınız varsa hele bir de yanınızda anlayan biriyle bunu yapabilirseniz çok iyi olur. Onun dışında burada biz gitarları fiyat seviyesine göre sıraladık. Bu gitarların hiçbirini aldığınıza pişman olmazsınız.

Klasik gitarlarla ilgili sormak istediğiniz soruları gitarvizyon@gmail.com'a e-posta olarak gönderebilir ya da sayfanın sağ tarafındaki iletişim formunu doldurabilirsiniz. 




9 yorum:

  1. Merhaba, öncelikle bu güzel site için size teşekkürlerimi sunayım. Yamaha c40 ile Hohner hc06 arasında kaldım. Yamaha'ya zaten güveniyorum, Hohner'e de armonikalarından dolayı aşinalığım var ve o da çok değerli bir marka. Gelgelelim Yamaha'nın fiyatı Hohner'e göre pahalı. Siz hangisini tavsiye edersiniz. Müzik aletlerine hep ilgim olmuştur, flamenko'yu da çok severim ancak gitarın benim için gelip geçici bir heves olup olmadığını bilmediğim için çok para vermek istemiyorum. Diğer yandan Hohner her ne kadar kaliteli bir marka olsa da armonika veya akordeon gibi aletlere aşina olmayanların pek bilmediği bir marka o yüzden olur da gitarı elden çıkarmak istersem sıkıntı yaşarım diye düşündüm. Sizce iki gitar arasında çok fark var mı ? Bunların dışında zaten üstte önermişsiniz ancak şu daha uygun olur dediğiniz bir model var mıdır ? Bu arada klasik müzik ve flamenko yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Yamaha C40 ve Hohner HC06 arasında benim tercihim Yamaha C40
      olurdu. Zaten siz çok güzel özetlemişsiniz Yamaha gitar konusunda çok
      güvenilir bir marka. Bunun dışında gitara başlarken çok büyük paralar
      vermeye gerek yok. İyi olan uygun fiyatlı bir gitar kesinlikle işinizi
      görecektir. Ben size Valencia markasının gitarlarını önerebilirim.
      Yamaha'dan daha uygun fiyatlıdır. Kalitesi de iyidir.

      Sil
  2. ya bu valencia cg160 için çocuk gupları belirtiliyor mydükkanda hangisini alcaz anlamadım

    YanıtlaSil
  3. bolero gitar nasıl sizce?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, 3/4 boyutunda ki gitar 16 yaşında ki biri için uygun mu?

    YanıtlaSil
  5. bende clarıs CCG-100/BK VAR 13YASINDAYIM MEMNUNUM

    YanıtlaSil
  6. Oldukça kapsamlı ve güzel bir yazı olmuş. Elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar ben fender esc105 almayı düşünüyorum ne dersiniz yada sizinde düşüncelerinizi alabilirim şimdi den hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

    YanıtlaSil